top of page

FRÅGOR & SVAR

FRÅGOR OM MATERIAL OCH SKÖTSEL

Guld, palladium och framförallt silver är mjuka material som behöver tas om hand. För att hålla ditt smycke fint under en längre tid rekommenderar vi att ta av dem vid t.ex. träning eller dusch.

Om du använder ringar på båda händerna, var varsam vid handklappning som kan skada ringens yta. Även diamanter, kristaller och dess infattning kan skadas av slag eller annan typ av påverkan mot dem.

HUR SKÖTER JAG MITT SMYCKE PÅ BÄSTA SÄTT?

Ju mer du använder äkta silversmycken, ju blankare och finare håller de sig då oxideringen som sker med tiden hindras. Är du rädd om ditt smycke är hållbarheten livslång. Vill du putsa silverdelarna så tänk på att inte lägga ner hela smycket i vatten utan polera försiktigt med en putsduk för silver. Smycken i Sterling silver mår alltså bra av att användas varje dag, då hålller de sig fina och blanka. 

HUR SKÖTER JAG MIN RING?

Det är viktigt att regelbundet göra rent din ring. Om dina händer kommer i kontakt med hudkräm, matvaror och dylikt dagligen kan det göra så att ringen blir smutsig på ytan, i dess borrhål och i gravyrer. Även din hud kan komma att bli irriterad under smutsiga ringar. En ring med eller utan diamanter eller kristaller tar ingen skada av att bli tvättad. Du kan själva enkelt göra rent din ring med en mjuk borste och lite diskmedel, avsluta rengöringen med att skölja av ringen noggrant under rinnande vatten.

VAD MENAS MED PLÄTERING/LEGERING?

När det gäller pläterade/legerade smycken så kommer med tiden den gulaktiga eller kopparfärgade yta som finns under silver- eller guldlegeringen att nötas fram och delarna blir antikfärgade vilket det tyvärr inte går att göra någonting åt. Hur snabbt detta går beror på hur ofta du använder ditt armband och hur du förvarar det. Delarna håller sig fina längre om du undviker att komma i kontakt med vatten och förvarar armbandet skyddat från fukt.

 

För att dina smycken skall hålla sig fina så länge som möjligt måste du sköta om dem. Här är några tips:

 

- Duscha och tvätta dig inte med smyckena på

- Ta av dig smyckena när du tränar

- Undvik krämer och parfym där du bär smyckena

- Förvara dina oäkta smycken åtskilda från äkta, gärna i lufttäta påsar eller askar

- Förvara dem inte i badrummet då det lätt blir fuktigt och de blir missfärgade snabbare

- Ta av dig dem när du sover

 

Följer du dessa råd kan du använda dina legerade smycken länge.

OM SMYCKET BLIR SMUTSIGT DÅ?

Varsam rengöring är a och o med alla smycken, speciellt när ett legerat smycke ska rengöras. Ett ordentligt gnuggande sliter självklart på den legerade ytan och du riskerar att förkorta livslängden om det putsas för mycket. Bäst är att ta ljummet vatten och hälla i en skvätt diskmedel. Ta sen smycket och doppa det upprepade gånger i vattnet. Är smycket mycket smutsigt kan det ligga i blöt en liten stund innan du doppar det ett par gånger i vattnet. Avsluta med att skölja av smycket i ljummet vatten. Lägg det sedan på en torr handduk att lufttorka

 

Duscha inte med dina smycken på

Ta av dig dig dina smycken när du tränar

Sov utan dina smycken på

FRÅGOR OM NAMNSMYCKEN/GRAVYR
 

HUR SKRIVER JAG FÖR ATT FÅ ETT HJÄRTA GRAVERAT?


Du skriver detta som "hjärta" i textfältet där du fyller i gravyr.

Exempel: Jag älskar dig "hjärta" blir alltså texten "Jag älskar dig" följt av ett hjärta. Om du är osäker på att vi ska förstå kan du alltid förtydliga dina önskemål i meddelanderutan längst ned i kassan. Ifall vi skulle vara osäkra på hur du vill ha ditt smycke kontaktar vi dig alltid.


FÅR TEXTEN JAG VILL HA PLATS PÅ BRICKAN?


Använd sunt förnuft vid val av text. Om du är osäker, rita upp produkten du har i åtanke på ett papper i ungefärliga mått efter produktinformationen och testa dig fram. Du kan även kontakta oss, vi vet!

FRÅGOR OM LEVERANS


HUR LÅNG ÄR LEVERANSTIDEN?


PIAFFE Horse Jewelry kan garantera att din vara skickas från oss inom en arbetsdag. Vår leveranstid är unik, vi vill att du som kund ska ha din vara snabbt! Givetvis finns faktorer som påverkar din leveranstid som vi inte kan kontrollera, en av dessa är Postens hantering. Om produkter har en avvikande leveranstid står detta i produktbeskrivningen. Detta gäller framför allt specialbeställda smycken med exempelvis gravyr.VAD KOSTAR FRAKTEN?


Frakt inom Sverige kostar 29 kr vid order under 800 sek. Fraktfritt över 800 sek. 


JAG FICK INGEN ORDERBEKRÄFTELSE VID KÖPET?


Vänligen kontakta oss på info@piaffe.se med dina beställningsuppgifter så skickar vi en ny till dig. Kontrollera att du skrivit in rätt mejl vid order.

Vi levererar inom en arbetsdag.

Kontakta oss om du har några frågor.

Vi vill ha 100 % nöjda kunder!

STORLEKSGUIDE

Behöver du hjälp med din storlek?

Läs vår guide här >

Av hästfolk - För hästfolk!

PIAFFE erbjuder stolt vackra smycken med hästanknytning som är noga utvalda med tanke på kvalité och design, smycken som passar perfekt för oss som älskar hästar!

Piaffe Hästsmycken
bottom of page