top of page

RINGSTORLEKAR

För att du enkelt ska kunna ta reda på vilken ringstorlek du har så ta hjälp av en linjal eller ett måttband. För att få fram ett värde mäter du bredden av det finger som du önskar ha ringen på. Ringarnas storlek bestäms utifrån dess diameter. Är det svårt att få fram storleken efter diameter kan du mäta omkretsen på ditt finger och sedan titta på omvandlingstabellen nedan.

 

TIPS FÖR BÄSTA RESULTAT

1. Ta en ring du redan har och mät ringens innerdiameter genom att mäta rakt över ringen med en linjal. Läs av innermåttet i millimeter. Antalet millimeter motsvarar din storlek. 

2. Om du inte har en passande ring sedan tidigare så kan du mäta omkretsen på ditt finger. Lägg en bit papper eller oelastiskt snöre runt fingret, mät tajt.

3. Undvik att mäta fingret kallt, mät alltid storleken på kvällen då fingret är som störst.

4. En bred ring kräver oftast en större storlek än en smal ring.

5. Var noggrann vid mätningen. Tänk på att en millimeter motsvarar en hel storlek.

6. Kontakta oss så hjälper vi dig! 

STORLEKSGUIDE

ARMBANDSSTORLEKAR

De flesta av våra armband har ett standardmått på cirka 18-19 cm i omkrets och många går det dessutom att justera storleken på. Storleken finns angiven på varje produkts sida.  

 

TIPS FÖR BÄSTA RESULTAT

1. Ta ett armband du redan har som passar dig och mäta hur långt det är.

2. Du kan också mäta din handled med ett måttband. Mät så nära huden som möjligt, men inte så att Du drar åt för hårt med måttbandet. Ett lagom mått på armband är cirka 2-4 cm längre än ditt handledsmått beroende på om du vill att det ska sitta löst eller lite tajtare.

3. Kontakta oss så hjälper vi dig! 

HALSBANDSSTORLEKAR

Längden på våra halsband varierar och storleken finns angiven på varje produkts sida.  Se bilden här nedan för att få en uppfattning om hur varje längd ser ut när du har halsbandet på dig.

Piaffes storlekar på halsband

Av hästfolk - För hästfolk!

PIAFFE erbjuder stolt vackra smycken med hästanknytning som är noga utvalda med tanke på kvalité och design, smycken som passar perfekt för oss som älskar hästar!

Piaffe Hästsmycken
bottom of page